Константин Вътов спечели Млад олимпиец и ще участва на ЕП в Италия
Константин Вътов спечели Млад олимпиец и ще участва на ЕП в Италия / Личен архив

Кюстендилецът Константин Вътов е номер 1 в България на тенис на маса при 15- годишните, след изиграването на трите турнира от "Млад олимпиец". От този сезон, той бе привлечен за състезател на пловдивския клуб "Стоянстрой". Вътов е 13- годишен и играе с лява ръка. Той се представи отлично и на трите етапа на "Млад олимпиец" до 15 години, като в тази надпревара участват най- добрите 32 млади тенисисти от Северна и Южна България.
Финалният, трети етап се проведе в спортен комплекс "Стоянстрой"- Пловдив, където кюстендилецът не остави никакъв шанс на съперниците си. Той изигра 9 срещи- две в групата и седем във финалната осмица, и безапелационно спечели третия етап без да допусне поражение. Втори се нареди Илиян Дойчев от Панагюрище, а трети е Стефан Тодоров от "Стоянстрой"- Пловдив, информира неговият баща и първи треньор Паун Вътов.
Константин Вътов спечели и двете си срещи в груповата фаза на турнира, с по 3:0 гейма. Във финалната част стартира с успех от 3:1 над Георги Величков от Шумен. Последваха три изключително оспорвани петгеймови двубоя срещу Николай Дойчев и Илиян Дойчев от Панагюрище, и срещу съотборникът си Стефан Тодоров, но Тото победи с по 3:2 гейма. В петата и шестата среща, кюстендилецът се наложи с по 3:1 гейма над Явор Белаков от Пловдив и Виктор Димитров от Попово, а в последния си мач надигра с 3:0 гейма Пеню Стаменов от Попово.
Така след изиграните три етапа Константин Вътов спечели "Млад олимпиец" при кадетите с актив от 758 точки. Втори се нареди вечният му съперник Стефан Тодоров с 694 точки, а трети остана Илиян Дойчев с 623,5 точки.
"Успехът е голям и радващ, но едновременно и задължаващ. Константин дочака своя миг, въпреки че се готви сам в Кюстендил, под мое ръководство. Има доста да поработи за физическа издържливост и на това ще се наблегне на предстоящия лагер в Пловдив. Надявам се на ЕП да бъде в топ форма и да покаже най- доброто", сподели бащата и треньор на Тото- Паун Вътов.
Вътов- младши спечели и квота за участие на Европейското първенство в Италия, което е след два месеца. Ученикът на ОУ "Св.Св.Кирил и Методий"- Кюстендил ще прекара пролетната ваканция- от 1 до 10 април в Пловдив, където с част от националния отбор ще е на лагер и ще води двуразови тренировки.