Константин Вътов е сред най- добрите на Млад олимпиец
Константин Вътов е сред най- добрите на Млад олимпиец / личен архив
Константин Вътов е сред най- добрите на "Млад олимпиец"
47293
Константин Вътов е сред най- добрите на "Млад олимпиец"
  • Константин Вътов е сред най- добрите на "Млад олимпиец"

Константин Вътов се класира на 5- то място във финалната осмица на 2- рия етап от Национална купа "Млад Олимпиец". Турнирът, за момчета до 15 години бе на 19-20 ноември в Пловдив. Право да участват в него имаха класиралите се от 1- во до 32- ро място на първия етап.

Тото победи в груповата фаза представители на Варна и Димитровград, а на финала постигна 4 победи и допусна 3 загуби. Кюстендилският талант надигра Петър Михов и Стефан Тодоров от Пловдив, Левент Маринов от Чепеларе и Денис Бекир от Момчилград. Загуби от Димо Дончев от Варна, Иво Йорданов от Лом и Виктор Янев от Варна, който затвърди първото си място, като единствен не допусна загуба във финала.
Финалният, 3- ти етап, в който ще участват най- добрите 16 тенисисти ще бъде през април 2012 година. На него ще бъдат определени 6 момчета за националния отбор.
За Константин Вътов предстои участие тази събота и неделя във Варна, във 2- рия етап на купа  "Млад олимпиец", за момчета до 12 години.

"Целта ни ще бъде Тото да затвърди лидерството си в националната ранглиста за възрастта му. Той показа впечатляваща игра във финалната осмица при по- големите. Победи Тодоров с 3-2 гейма, Михов и Маринов с лекота, по 3-0 гейма
и втория в крайното класиране Денис Бекир с 3-1 гейма. Лесно бе надигран от Йорданов от Лом, но пък измъчи сериозно Димо Дочев, както и с шампиона Виктор Янев. Това бе първия турнир на Тото като лице на немската фирма за екипировка, заедно с Виктор Янев", коментира пред Дарик неговият баща и треньор Паун Вътов. / Чуй /