Константин Вътов е Млад олимпиец №1, но вече се състезава за Пловдив
Константин Вътов е Млад олимпиец №1, но вече се състезава за Пловдив / Личен архив

Кюстендилецът Константин Вътов поведе класирането за "Млад олимпиец" до 15 години. Играещият с лява ръка талант е само на 13 години. За съжаление Вътов вече се състезава за клуб от Пловдив- "Стоянстрой", след като защитаваше честта на кюстендилския клуб "Руен", от който бе отстранен по неясни причини баща му Паун Вътов.
Константин Вътов е многократен шампион на България и победител в националния турнир "Млад олимпиец" при 12- годишните. След първите два етапа на "Млад олимпиец" до 15 години, Тото води класирането с 458 точки.
Само на 4 точки след него е основният му съперник Стефан Тодоров, който вече му е и съотборник. Трети с 402 точки е Тодор Петров от Враца.
Вътов загуби финала на първия етап от Тодоров с 1:3 части, но спечели втория етап от надпреварата с 3:2 части.
"За пореден път среща със Стефан Тодоров на финал, който бе изпълнен с огромен заряд и напрежение, в оспорване на лидерство. Така, както беше между тях и на "Млад олимпиец" до 12 години. Определено това са най- полезните двама състезатели в тази възраст и показват най- доброто, на което са способни", сподели бащата и треньор на Константин- Паун Вътов.
В това състезание участват най- добрите 32 млади тенисисти от Северна и Южна България.