Кметът Паунов внася отново Бюджет 2012
Кметът Паунов внася отново Бюджет 2012 / netinfo

Кметът на Кюстендил Петър Паунов заяви, че няма притеснения, по повод работата на новата постоянна комисия към ОС, която ще проверява финансовото състояние на общината.

"Цялата счетоводна документация е на разположение, тя не е тайна, няма проблем. Има Закон за класифицираната информация и лични данни няма как да предоставим. По- големият проблем е, че комисията се създава от хора без финансова правоспособност и се създава говорилня. Отчета, проекта за бюджета там пише всичко, като не можеш да си разясниш бюджета, как ще си разясниш цялата счетоводна документация", попита кметът Паунов. Той  допълни, че не разбира защо се създава нова комисия, като към ОС има 9 комисии, в това число по бюджет и финанси, и по стопански дейности.

На въпрос на Дарик за изразходването на средствата от облигационния заем, които съветници казват, че са "целеви", Паунов отговори: "За всичко има разходен и приходен документ и добре дошли са всички комисии в България, които са в рамките на закона, само да не разчитат да се сдобият с класифицирана информация".

Кметът на Кюстендил, както вече стана ясно няма да коментира работата на новия ОС до 30- ти август, когато изтичат първите му 100 дни, но още за сесията в края на месеца ще внесе отново за разглеждане проекта за Бюджет 2012.

"Общинският съвет ако не гледа бюджета и дневния ред на обществото, защо се е събирал. Ако бъде приет бюджета би улеснил и инвестиционния климат и всичко", каза още кметът на Кюстендил.