Кметът Паунов очаква преизпълнение на бюджета и преасфалтиране на улици от фирмите по ИСПА
Кметът Паунов очаква преизпълнение на бюджета и преасфалтиране на улици от фирмите по ИСПА / Влади Владимиров, архив

Кметът на Община Кюстендил очаква преизпълнение на бюджет 2011. Рамката е по- консервативна, защото и през миналата година не продавахме имоти на безценица, а съхранихме общинската собственост, коментира пред Дарик Петър Паунов. Той очаква при реализиране на проекта за медико- балнеоложки комплекс, да се повишат цените на недвижимите имоти в общината.

На въпрос за състоянието на уличната мрежа в града и ще бъде ли преасфалтирана ул. "Цар Освободител", в частта от Съдебната палата в посока кв. "Въртешево", Паунов отговори-"През пролетта строителния консорциум, който работи по проекта по ИСПА ще подмени асфалтовото покритие на разкопаните участъци и съвместно с ОП "Чистота" улиците ще бъдат измити".

Кметът допълни, че асфалтирането в края на миналата година е извършено некачествено, защото е предпочетено проекта да завърши в срок и дупките да бъдат запълнени.

"Община Сливен изтегли заем от 12 млн. лв., за да завърши проекта си по ИСПА, като там всеки ден има пропаднали коли в дупките. Ние пък се наложи временно да изгоним работниците от града, за да дадем знак, че проекта трябва да се изпълни качествено и в срок", каза още Петър Паунов.