Кметът Паунов: Общината няма как да злоупотреби със средствата за военноинвалидите
Кметът Паунов: Общината няма как да злоупотреби със средствата за военноинвалидите / Влади Владимиров

Община Кюстендил е запознала с темата- "доклада за парите на военноинвалидите от АДФИ и чантата на общинския съветник Вася Пешева" всички международни неправителствени организации и граждански организации в страната. Кметът на Кюстендил Петър Паунов обяви пред Дарик, че е твърдо решен да узнае отговорите на няколко въпроса- "Как държавни документи, които все още не са обявени публично, се намират в чантата на общинска съветничка? Няма законов механизъм, затова прокуратурата и Министерство на финансите трябва да проверят случая. Защо това семейство парадира че е над всички институции? Въпросната госпожа вече бе говорител на ДАИ, когато се спираше репатриращия автомобил,разпореждаше проверки на Инспекцията по труда, когато се асфалтираше в дните около изборната кампания?".

Съветникът от ГЕРБ цитира на последното заседание доклад на АДФИ, като каза, че го има от депутата Валентин Микев. Според нея, община Кюстендил ще бъде санкционирана, заради нарушения при изплащането на средствата за военноинвалиди. В Община Кюстендил има доклад по проверката от Агенцията за държавен финансов контрол, подадени са необходимите възражения и разяснения и тя не е приключила.

"За да се изплатят средства, трябва да са прегледани от лекар, който е издал необходимите рецепти  и след това те отиват в аптеките с договор. Ако някой по веригата е нарушил закона, аз не мога да си позволя да твърдя, то е и обидно, че лекаря е нарушил закона или фармацевта е подправял документи. Общината плаща по фактура на аптеката и след това средствата се възстановяват от държавния бюджет. Ние плащаме само по фактура, общината няма как да злоупотреби с тези средства, ако има нарушение тези средства трябва да се вземат от аптеките не от общината, за да се разнасят като заплаха", коментира Петър Паунов. Той иска да знае- кой е пътя на информацията?