Кметът на Сапарева баня ще подсети хотелиерите да си платят туристическия данък
Кметът на Сапарева баня ще подсети хотелиерите да си платят туристическия данък / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Среща с хотелиерите ще инициира следващата седмица кметът на Сапарева баня Сашо Иванов. Причината е в ниската събираемост на туристическия данък.
5 593 лв. са внесени от хотелиерите за летните месеци в курортната община. През юни са внесени 784 лв., през юли- 1579 лв., за август- 2305 лв., за септември- 925 лв. На срещата, освен за дължимите такси ще бъде обсъден и въпроса със зимното поддържане. Иванов припомни, че таксите бяха намалени, за да се облекчат собствениците на хижи и вили в кризата. Градоначалникът допълни, че се разчита на местните данъци и такси, които трябва да бъдат събрани, за да може общината да работи нормално.
Обмислят се мерки срещу некоректните данъкоплатци, не само в сферата на туризма. Един от вариантите е имената на юридическите лица, неизплатили данъците си да бъдат публикувани на сайта на общината. Други вече са дадени на съдия- изпълнител. Покани са изпратени и до физическите лица, които дължат пари на общинската хазна.