Кметът на Кюстендил и БСП в спор на тема- има ли политическа репресия?
Кметът на Кюстендил и БСП в спор на тема- има ли политическа репресия? / Дарик- Кюстендил, архив

Да бъдат спрени политическите репресии върху  кметски наместници в Община Кюстендил, призоваха в декларация от трибуната на Общинския съвет съветниците от групата на БСП.

"Осъждаме този управленски акт. Емоциите не са най- добрия съветник. Оставете хората да работят без страх. Да бъдем разумни", пише в декларацията подписана от всички съветници от БСП.

"За първи път чувам, че има кметове и наместници от БСП. Защо не прочетохте такава декларация и, когато бяха освободени някои от 120- те души от администрацията", попита в отговор кметът Петър Паунов. Той допълни, че при всеки разговор с общински служител е казвал, че държи на две неща- да са доказани професионалисти и да градят името на Община Кюстендил в публичното пространство.

"Бих желал да овладеете тези страсти, а не да се оправдавате с политически решения. Община Кюстендил е единственото място, където няма политически репресии и може да попитате стари служители от администрацията", коментира кметът на Кюстендил.

Петър Паунов отчете, че Община Кюстендил е дофинансирала в сферата на образованието- 960 000 лв., в социални дейности- 948 100 лв., в улично осветление- 399 000 лв., 150 000 лв. за озеленяване и над 1 млн. лв. за ремонт на пътна инфраструктура.