/ Маргарита Петрова
Пробегът на мира премина и в Дупница. Тимът, който участва в пробега беше посрещнат от кмета на общината Методи Чимев, а от дупнишка страна в пренасянето на факела на мира се включиха ученици от ПГ „Акад. Сергей Павлович Корольов“ от 10 а клас, които пробягаха разстоянието от кв. Ценеви до пл. Свобода.

Участниците, сред които и чужденци, бяха закичени с мартеници, изработени от потребителите на Центъра за възрастни хора в града.

Пробег на мира
Маргарита Петрова

Пробег на мира
Маргарита Петрова

Факелът на мира е носен от едни от едни от най-известните личности сред тях Майка Тереза, Нелсън Мандела, папа Франциск, папа Йоан Павел II и много други.

Тази година старта на пробега е даден в София, финала ще бъде през октомври в Лисабон, обясни Здравко Йончев - Бариди, организатор за България. Той започва да се занимава с организацията на пробега в България през 2005 година, това е неговия начин да помогне света да стане по-добър. Факелът на мира преминава през 10 български града.
 

Пробег на мира
Маргарита Петрова


Участниците благодариха за гостоприемството на Дупница, в лицето на кмета на общината Методи Чимев. Всички, които посрещнаха посланието за мир имаха възможност да вземат в ръката си факела, който ще обиколи 46 страни.

 

Дарик- Кюстендил