Методи Чимев подписа договор с МРРБ за реконструкцията на ж.к. Бистрица
Методи Чимев подписа договор с МРРБ за реконструкцията на ж.к. Бистрица / netinfo
Три талантливи деца от ПГ "Христо Ботев" в Дупница да получават едногодишна стипендия, поиска кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев. Официално писмо той е изпратил до Министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева. Това са: 11- класничката Нанси Окоро, която стана шампион на България по ски-бягане при жените, преди 2 месеца на Боровец, участва на световното първенство тази зима при жените и е сочена за един от най- големите таланти в света в този спорт; шампионите при юношите по биатлон и ски-бягане Красимир Атанасов и Елеонора Жишкина. Двамата са 8- класници в дупнишката гимназия и също са в очакване решението на проф. Дашева. Одобрените получават по 135 лева месечно.

Националната програма дава възможност за едногодишни стипендии на даровити деца в различни области - култура, образование, спорт.
Към момента, 7 деца от Дупница получават стипендии, заради успехи в спорта и образованието.
Правото да подават заявления до Община Дупница за кандидатстване имат родителите на съответните деца или самите деца веднага след като са постигнали успех на национално ниво. Комисия преценява успехите, а кметът подава към съответното министерство молба за стипендия на детето.
Дарик- Кюстендил