Кметът на Дупница направи първа копка на проекта на мандата си
Кметът на Дупница направи първа копка на проекта на мандата си / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев направи първа копка и счупи бутилка шампанско в кофата на багер, за начало на проекта "Зелена и достъпна градска среда", на стойност 5 млн. лв.. Той прикани жителите на града за търпение и разбиране, тъй като градът ще се превърне в строителна площадка. За старта на строителните работи му помогнаха и деца.

На официална пресконференция днес в Община Дупница, бе сключен договорът между кмета инж. Методи Чимев и изпълнителите от ДЗЗД "Съвременна Дупница 2014"-Пловдив, които бяха представени от Любомир Галчев.


"Благодаря за доверието, което ни гласуваха от Община Дупница. Ще изпълним поетия ангажимент качествено и в срок, след който се надявам всички и кметско ръководство, и граждани да останат доволни. Досега сме изпълнили няколко големи проекта от тази област, така че имаме нужния опит, за да реализираме проекта и в Дупница", заяви Галчев.
"До ден-два ще бъде сключен и анекса за удължаване на договора за изпълнение с още 6 месеца. Иначе няма анекс, няма договор. Както казах, това е проекта на мандата и след година, два от най-населените квартала ще бъдат напълно обновени и красиви", каза кметът Чимев.


Ландшафтният архитект Григор Перчиклийски презентира част от ремонтните дейности и изгледа на някои квартали, пред пълната зала в общината. Предвидено е изграждане на кръгово кръстовище под светофарите при ГУМ, както и рехабилитация на 13 улици. В допълнителните обекти са включени и облагородяване на междублокови пространства, рехабилитация на съществуващи, както и изграждане на нови детски и спортни площадки.
Веднага след презентацията беше направена и първа копка в района на един от най-окаяните квартали - жк. "Развесена върба", където ще бъдат направени сериозни подобрения.