Кметът на Дупница иска по-добра работа от ВиК и Ученическо хранене
Кметът на Дупница иска по-добра работа от ВиК и Ученическо хранене / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

ВиК- Дупница и "Ученическо хранене" са двете губещи общински предприятия, освен болница "Св. Иван Рилски", състоянието, на които ще бъде дебатирано на извънредна сесия на Общински съвет- Дупница. Съветниците вече смениха управителя на общинската болница, като Росен Тимчев смени д- р Любомир Таушански.
"ВиК е другата язва, която с помощта на комисията, която след моя заповед провери състоянието на дружеството, трябва да се коригира. Причините за лошото финансово състояние са старата водопроводна мрежа и ниската събираемост. Това рефлектира и върху инвестиционната програма на общината за поддръжка на ВиК мрежата", коментира в интервю за Дарик кметът инж. Методи Чимев. Общинският съвет ще решава дали управителя да бъде сменен или да се даде срок от няколко месеца за подобряване на финансовото състояние на ВиК- Дупница.
"Ученическо хранене" е предприятие със социални функции, но е важно управителя му да разбере, че само да се позовава на тези функции, няма как да стане",каза още кметът на Дупница. Инж. Чимев отчете, че ГУМ и "Паркинги и гаражи" са на печалба, и подобряват резултатите си.