/ ОД на МВР-Враца
Районният съд в Кюстендил определи мерки за неотклонение "задържане под стража" по отношение на майка и син, привлечени като обвиняеми за засяване и отглеждане на 267 броя растения от рода на конопа и за държане на съоръжение за производство на алкохолни напитки. Това съобщиха от съда.

В искането си от Районната прокуратура в Кюстендил посочват, че С. И. (49 години) и Д. Д. (69 години) са привлечени като обвиняеми за това, че през 2019 г., в съучастие като съизвършители са засели и са отглеждали 267 броя растения от рода на конопа /марихуана/ в обособен парник и три ниви, в с. Вратца, община Кюстендил. Изградено е било капково напояване, открити са специални торове за отглеждане на канабис, спринцовки за определяне на количеството препарат. Мястото е снабдено с видеонаблюдение.

Осъдиха двойка „ало“ измамници в Кюстендил

За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 2 до 5 години и глоба от 5 000 - 10 000 лв., уточниха от съда.

Двамата са обвиняеми и за още едно престъпление - за държане на предмети и технически съоръжения, предназначени за производство на алкохолни напитки. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 3 години.

Определението за взетата мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Кюстендил, в тридневен срок.