/ netinfo
Кюстендилски гайтани ще
95665
Кюстендилски гайтани ще
  • Кюстендилски гайтани ще
Нов огромен 4-километров творчески проект подготвя кюстендилският художник Евгени Серафимов. След „Майстора на един декар” и „Саламандър върху 300 стъпала”, новият му проект „Гайтаните” ще бъде разположен по протежението на река Банщица.

„Предвиждам да изрисуваме подпорната стена на коритото на река Банщица. От другата страна в момента по един проект на Общината се появява един много хубав парк за разходка.

А според мен изкуството трябва да отива при хората. Така ми дойде и идеята, че отсрещната страна на коритото е една изключително скучна и непрятна циментова стена, която е идеално платно за рисуване.

Моята идея е да нарисуваме цветове и формите от гайтаните от кюстендилската сая. Това е нещо много стилно, много колоритно и много графично. Ще бъде нещо, което е свързано с нашият град”, заяви за Дарик Серафимов.

Той е получил вече разрешение от община Кюстендил. Проектът ще започне да се осъществява през месец юли догодина. Според Евгени Серафимов този проект ще бъде осъществен за около 10 дни.