Цигари без бандерол
Цигари без бандерол / Снимка: Дарик, архив
Административно наказание  „Глоба”, в размер на 2 000 лева, наложи Районен съд- Кюстендил на кюстендилка, в който са открити 28 кутии или 560 къса цигари от марката „E.. S....”, без български акцизен бандерол.

В хода на проведено разследване е установено, че на 03.08.2015 год. в къща и прилежащи постройки намиращи се в Кюстендил се държат цигари без български акцизен бандерол. Така с откриването на цигарите в домът й / стаята, която тя обитава / се потвърдила получената преди това оперативна информация, че там се извършва търговия на тютюневи изделия без наличието на платен акциз. След прекратяването на досъдебното производство поради липсата на осъществено престъпление от общ характер материалите от преписката били изпратени на Митница Югозападна – гр. Благоевград – ТМБ гр. Кюстендил за вземане отношение. След запознаване с материалите бил изготвен и атакувания от жалбоподателя административен акт. В последния записали констатираното и го предявили в цялост на жалбоподатела, на дата 29.12.2016 год. , който го подписал без възражения.

Районният съд в Кюстендил потвърди Наказателно постановление издадено от Началника на Митница Югозападна - ТМУ гр.Кюстендил.
 
Дарик- Кюстендил