Девойка Кюстендилска пролет 2019
Девойка Кюстендилска пролет 2019 / Община Кюстендил
Тържествената програма по случай празника „Кюстендилска пролет” започва в 11:00 часа на площад „Велбъжд”, където ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци и ритуал по предаването на символите на града. Гост на празника на Кюстендил ще бъде президентът Румен Радев.
Държавният глава ще бъде посрещнат в 10.45 часа пред сградата на община Кюстендил, след което Румен Радев ще проведе среща с кмета Петър Паунов и с представители на общинското ръководство. От 11.00 часа на площад „Велбъжд“ президентът Радев ще участва в тържествената програма, посветена на празника на Кюстендил.

В празничната програма ще вземат участие народният певец Иван Дяков, емблематичният глас на българската музика Тони Димитрова и танцови състави от Кюстендил.

За трета година в местността „Хисарлъка”Я от 13.00 часа ще стартира програмата на новоизградената сцена, част от Късноантичната и средновековна крепост,    със специалното участие на носителката на 5 награди от „Пирин фолк”- Сандански за 2018 г., Цвети Веселинова и местни танцови състави.
От 15:00 часа гражданите и гостите на Кюстендил ще имат възможността да се насладят на Професионален духов оркестър, Кюстендил и Джаз бенд към НМУ  „Любомир Пипков”-София.
 
Дарик- Кюстендил