Китайска делегация на посещение в Кюстендил
Китайска делегация на посещение в Кюстендил / Дарик радио, архив

Работна среща между делегация от провинция Шандунг, Китай, и областният управител Любомир Анчев се проведе в Кюстендил. В шест членната китайската делегация присъства и заместник областният управител на провинция Шандунг, Су Маобо, директорът на Ценърът за научни изследвания и лозарство, Зу Ениан, представители на селскостопанска академия в град Дзинан , провинция Шандунг. От страна на Областна администрация присъстваха и заместник областният управител Даниела Годинова, главният секретар в администрацията Борислав Георгиев и експерти регионално развитие.

Китайска делегация на посещение в Кюстендил
netinfo

Срещата между двете страни е втора по ред, на която бяха обсъдени конкретни възможности за сътрудничество между Област Кюстендил и провинция Шандунг, Китай. Господин Су Маобо изтъкна възможността за научна дейност в областта на земеделието и по конкретно обмяната на опит и сътрудничество в областта на селектиране и кръстоски на нови сортове череши, круши и ябълки. Обсъдени бяха и възможности за изграждане на завод за преработка на череши.
Заместник директорът на Бизнес асоциацията на плодородието в провинция Шандунг господин Уанг Жинзенг предложи да бъде подписано рамково споразумение между Института по лозарство в провинция Шандунг и Овощарският институт в Кюстендил във връзка със съвместната работа на двата института.