Кирил Величков бе сред най- бързите на Узана
Кирил Величков бе сред най- бързите на Узана / Личен архив

Кюстендилският пилот Кирил Величков се класира втори в клас Х2 на 4- тия кръг от Планинския автомобилен шампионат- „Узана"- Габрово. С неговата „Хонда CRX", той даде 9- то време в генералното класиране.
„Състезанието бе много оспорвано във всички класове. Два дни преди старта двигателя на колата се „счупи". Благодарение на денонощната работа и помощта на приятели подготвихме автомобила за „Узана", разказа пред Дарик- Кюстендил Кирил Величков.

Кирил Величков бе сред най- бързите на "Узана"
netinfo

Това бе неговия втори старт в шампионата, след първия кръг в Благоевград. Битката в клас Х2 спечели Стефан Панчугов от Казанлък, с „Хонда Сивик".
Най- бърз на „Узана" бе Пламен Стайков с „Мицубиши Лансър Ево 9", следван от Любен Каменов със същата марка автомобил. В надпревара по трасето бяха близо 50 пилоти от цялата страна.
В края на тази седмица е рали „Българка", край Сливен, но то ще мине без кюстендилско участие, по финансови причини. Христо Анев, който на „Узана" бе механик на приятеля си Кирил Величков има план да стартира на кръга край Панагюрище. Двамата пилоти няма да пропуснат домашното рали „Осогово", което е в края на юли.