Кирил Калфин: Добър мениджмънт и кадрова политика са ключ за качествено здравеопазване
Кирил Калфин: Добър мениджмънт и кадрова политика са ключ за качествено здравеопазване / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Водачът на листата на ПП ГЕРБ Кирил Калфин и кандидатите за депутати Емил Гущеров, Боян Милушев Калин Гелев и Радослава Чеканска се срещнаха с лекари в Дупница и Кюстендил. Целта- да чуят предложенията на специалистите за промени в сектора здравеопазване. На въпроси на колегите си отговаря директорът на РЗОК- Кюстендил д- р Матей Попниколов.

"За нас е много важно това съсловие- лекари. Аз самият съм благодарен на вас, защото на няколко пъти ми е спасяван живота, включително и от лекари в залата. Много хора имат нужда от вас, а смятам, че ние политиците сме ви длъжници. Трябва да правим това, което вие смятате за необходимо, за да е по- добро лечението в бъдеще. Специално аз не се правя на всезнайко, смятам че в здравеопазването не е моята сила. Затова съм ви поканил, за да видим какво трябва да направим, като законови промени в 42- то НС. Аз съм човек, който смее да си признае нещата, които не може да направи, но обещая ли нещо, ще го направя", заяви водачът на листата на ГЕРБ Кирил Калфин.

Кирил Калфин: Добър мениджмънт и кадрова политика са ключ за качествено здравеопазване
netinfo

Вторият в листата Емил Гущеров пристигна в Кюстендил, след като преди това имаше среща и с лекари от Дупница. Той също се обяви за мерки, за по- качествено медицинско обслужване.

"Два въпроса поставиха колегите ви от Дупница- застаряващия състав на лекарите в различните медицински заведения и проблемите с неосигурените лица. Ние сме поели конкретни ангажименти. Здравеопазването има проблеми, но по време на управлението на ПП ГЕРБ се осигуриха близо 3 млрд. лв. в повече за този сектор, спрямо управлението на Тройната коалиция", коментира Гущеров.

Кирил Калфин допълни по повод повечето средства за сектора: "Но, това не значи, че здравеопазването е в добро състояние, да си признаем това. Тежка сфера, десетки години преди това, нещата се мъчат всички да ги оправят и да ги вкарат в правилна посока. Там, където има добър мениджмънт и добра кадрова политика нещата стоят добре и за пример давам кюстендилската болница, която не е на загуба и с това се гордеем. Благодарение на умелото ръководство и на всички лекари. Знаем какво беше преди, трябваше да си носим чаршафи, да си купуваме лекарства, да стоим в стаи, където ако вали дъжд тече вода. Сега всичко е обновено, със съвременна техника.Ще помагаме и занапред", пое ангажимент Калфин. Той припомни, че въпреки тежката криза са осигурени над 300 000 лв. за болницата и 1, 5 млн. лв. за балнеологията.

Кирил Калфин: Добър мениджмънт и кадрова политика са ключ за качествено здравеопазване
netinfo