Кирил Калфин: Чистка на ГЕРБ не е имало
Кирил Калфин: Чистка на ГЕРБ не е имало / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

БСП нямат подготвени кадри за държавната администрация, констатира депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин. Според него и общинският председател на партията в Дупница Емил Гущеров, кадровите промени на регионално ниво се бавят по 3 основни причини- в ход са тайни преговори между партиите в тройната коалиция, като има спорове; нямат необходимите кадри и все още се притесняват от неспиращите протести.
"Имам информация, че зам.- министър на правосъдието е машинен инженер. Не знам с какво ще се занимава. Когато един политик говори, трябва да си дава сметка за собствения морал и доколко спазва правилата на обществените отношения", заяви Кирил Калфин. Той припомни и за скандала с австрийския лобист Хохегер, който е осъден в Австрия и който получи 3 млн. лв. от правителството на Сергей Станишев.
"Чистка на ГЕРБ в Кюстендилска област не е имало. Търсени са добри професионалисти. Останаха директори на възлови постове. Не са правени промени в ОД МВР, ТД на НАП, РИО, Дирекция Социално подпомагане и др.", коментира Калфин.