Кикбоксьорът Славчо Павлов е Спортист на Дупница за 2012 г.
Кикбоксьорът Славчо Павлов е Спортист на Дупница за 2012 г. / Маргарита Петрова

Славчо Павлов от клуба по кикбокс стана Спортист на Дупница за 2012 година. Павлов печели приза за втора година. Той беше избран за най- добър спортист на Дупница и през 2010 година. На специална церемония бяха наградени най-добрите и заслужили спортисти.

На второ място е класиран волейболистът Борислав Апостолов, трети е Теодор Георгиев, състезател по таекуондо. Тази година организаторите решиха да няма класиране след третото място, седем състезатели допълват топ 10, без да има подредба. В топ 10 на Спортист на Дупница са още: Даниел Страхилов - тенис на маса, Николай Милчев - шахмат, Петьо Петков - бейзбол, Божидар Стойнев - силов трибой, Стефи Бедникова - шахмат, Дмитрий Бахов - волейбол, Венцислав Инкьов - шахмат.

Отбор на годината стана волейболният "Марек Юнион Ивкони", треньор на годината е Найден Найденов. В категорията мениджър бяха наградени двама души- Иво Паргов, футбол и Людмил Найденов, волейбол. За най- добър волейболист беше определен Борислав Апостолов, за най- добър футболист Екундайо Джейоба. Гимназия „Христо Ботев" Дупница беше наградена за представянето на учениците в ученическите игри.

Призовете връчиха кметът на Дупница Методи Чимев и зам.- кметът Крум Милев.

По време на церемонията признание получиха и състезатели, които са тръгнали от клубове от Дупница, но в момента играят за отбори извън града - Дани Александров и Миглена Селишка. Награди получиха и бившите футболисти Георги Сапинев и Сашо Паргов, както и състезателят по тенис на маса при ветераните Любомир Янакиев. Отличен бе Илиян Илиев, който завоюва сребърен медал на световното първенство по борба за глухи.