Кикбоксьорът Славчо Павлов е спортист на 2010 в Дупница
Кикбоксьорът Славчо Павлов е спортист на 2010 в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил

Славчо Павлов стана спортист на 2010 в Дупница. Славчо е носител на бронзов медал от световното първенство по кик бокс в Белград. Учи в ПГ „Академик Сергей Павлович Корольов" и е 9-ти  клас. Тренира кик бокс от три години.

Кикбоксьорът Славчо Павлов е спортист на 2010 в Дупница
netinfo

На специална церемония в заседателната зала на ОбС в Дупница бяха наградени заслужилите през годината спортисти. Подгласници на Славчо Павлов са Станислав Величков, вицешампион по волейбол и Красимир Томанов от таекуондо клуб „Галдиатор". Краси стана 5-ти на Европейски първенство. Теодор Георгиев и Филка Атанасова също от клуб „Гладиатор" са на четвърта позиция. На шеста е Кристин Стойкова - бадмингтон клуб „Победа", седма е съотборничката й Магда Димитрова. Роберто Петров и Даниел Стоичков от клуб по кик бокс „Марек" са на осмо място. Десети в класирането е Мария-Магдалена Стоянова, надеждата на шахмата в Дупница.

Бяха отличени четирима треньори Иван Пасков и Любомир Георгиев, треньори по бейзбол, Минко Минков - кик бокс, Виктор Карагьозов - волейбол. За участието им в ученическите игри и отличното представяне бяха наградени гимназия „Христо Ботев" и ОУ „Неофит Рилски". Грамоти получиха и всички млади таланти от клубовете в Дупница. За първи път тази година имаше категория „Спортисти играещи в чужбина" там бяха отличени Елица Василева, която играе в Италия, Цветан Соколов - волейболист на италианският „Тренто". Грамота и плакет получи и Биляна Стършелова - Христова.