Кецове в Кюстендил
Кецове в Кюстендил / Дарик радио, архив

С прожекция на филма „Кецове" в Кюстендил започва кампанията „Пътуващо лятно кино". Това ще стане днес от 21 часа на „Арката" на пл. „Велбъжд".  Кметът на общината Петър Паунов ще обяви началото на двете важни събития - старта на „Лятно кино с БНТ1"и ежегодният градски фестивал „Кюстендилско лято".

Програмата на пътуващото лятно кино предвижда по една прожекция на вечер във всеки град от маршрута. Филмите ще започват в 21:00 ч., а БНТ ще подсигури най-малко 100 седящи места. В градовете, където има летни кина реално местата ще са повече. За прожекциите медията ще осигури екран, необходимата техника и озвучаване.

В началото на лятото шестима младежи решават да избягат от проблемите си и се отправят към едно от последните незастроени места по българското Черноморие. Опитите им да намерят себе си далеч от големия град са застрашени от група охранители, наети да пазят плажа от нежелани посетители. Агресията на града отново застига шестимата приятели, но този път те нямат намерение да бягат. Накратко това е историята на новия български филм "Кецове".

Главните роли изпълняват Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов, Ина Николова, Иво Аръков, Яна Титова, Стефан Мавродиев, Мариан Вълев. Сценарият е на Валери Йорданов, който е и режисьор на "Кецове" заедно с Иван Владимиров.