Катеричка, Таралеж, Пантера в Скаутския лагер на Иглика
Катеричка, Таралеж, Пантера в Скаутския лагер на Иглика / Личен архив

С вдигане на знамето бе открит скаутския лагер в Осоговската планина. Около 50 скаути разпънаха палатки на поляната при хижа „Иглика". Те сами подредиха- маси, пейки, бани, тоалетни и др. Разделени са на патрули. Момичетата имат 3, с имената-"Катеричка", "Таралеж", "Пантера".

"Катеричка", "Таралеж", "Пантера" в Скаутския лагер на "Иглика"
netinfo

Момчетата и момичетата са разделени в два сектора. Имат знамена с техните имена. Вечерта на огъня дадоха скаутска клетва. Първата задача е подготовка за олимпиадата и оцеляване в непознат район, следва обучение по първа долекарска помощ.

"Катеричка", "Таралеж", "Пантера" в Скаутския лагер на "Иглика"
netinfo

Скаутите имат поход по маршрут: х. Иглика - Студен кладенец - Памука - писта Людмил Янков - ПСС - Грамадите - Три буки и обратно. Прехода е около 6 часа, като започва в 17.30 ч. и ще завърши късно вечерта. Идеята е децата да се ориентират и през нощта и преживеят история, пи която замръкват в планината. Скаутите ще имат походи до връх Руен и околни места.
За спокойствието на участниците има разпределени патрули от 6-8 човека. В лагера са взети всички необходими мерки за хигиена и безопасност, и има денонощно присъствие на квалифицирано медицинско лице.
Скаутският лагер ще завърши с разглеждане на историческите и културните забележителности на Кюстендил.
"Катеричка", "Таралеж", "Пантера" в Скаутския лагер на "Иглика"
netinfo