Христо Пенов
Христо Пенов / netinfo
Общински съвет- Кюстендил ще гласува на предстоящото си заседание докладна за отпускане на финансова помощ за участието на Христо Пенов в Световните финали по картинг в Португалия. Молбата, входирана от неговият баща, треньор и механик Владимир Пенов е за 550 лв. или половината сума, необходима за пътните разноски на двамата до Портимао. Средствата ще бъдат от перото в бюджета- “Обезщетения и помощи по решение на Общинския съвет”.

Христо Пенов е шампион по картинг на България в клас “Ротакс Джуниор” за 2017 година. Той е състезател на картинг клуб “Кюстендил”. 14- годишният талант тренира от 5- годишен. Той е шампион на страната от 2011 г- в Академията за млади пилоти, от 2012 г. в клас “Мини БГ”, от 2013 г. в клас “Мини” и е вицешампион от 2015- 2016 г. в клас “Ротакс Джуниор”.

В молбата си до Общинския съвет, треньорът му и механик, Владимир Пенов пише, че подготовката на състезателя до момента се финансира само с негови средства, като Федерацията по каритнг спорт досега не е дала нито 1 стотинка!
 
Дарик- Кюстендил