Каракачанки разделиха хората в село Драговищица
Каракачанки разделиха хората в село Драговищица / Дарик Кюстендил

Кучето, което нахапа жена от село Стенско, община Кюстендил прибираща се след нощна смяна рано сутринта, е пуснато на разходка от съпругата на фермера от село Драговищица Иван Гавазки.

"Инцидентът е станал много рано. Аз съм спал. По принцип съпругата ми  разхожда кучето. Уплашила се.  Чувал се вой на  вълци и чакали.  Не знам защо  решава да пусне и другото куче, явно е смятала, че първото  ще го нападнат. За съжаление нападат тази жена", разказа пред Дарик Иван Гавазки. Фермата му е в бившия стопански двор и е пазена от четири кучета- каракачанки.

Каракачанки разделиха хората в село Драговищица
netinfo

Пострадалата е предупредена от жената на Гавазаки да стои на място, за да я предпази. Нахапаната  не се съобразява и преминава, а в този момент кучето се откъсва от стопанката. "Не съм съгласен, че събраната срещу мен подписка е по надлежния ред. Така не се прави. Недоволството идва от един човек, с когото спорим за земя", твърди Гавазки.

Каракачанки разделиха хората в село Драговищица
netinfo

Фермерът отглежда 20 крави и е регистриран като земеделски производител. Ухапвания от кучетата порода- каракачанска овчарка е имало и преди години. Инцидентите са няколко. Потърпевши са мъже и деца с колело, твърдят жители не село Драговищица.

След колективна жалба от жители на селото и среща с началника на РУП- Кюстендил, на Иван Гавазки е съставен акт, за безстопанственото пускане на кучетата.