Калин Гелев: Община Сапарева баня е в плачевно състояние
Калин Гелев: Община Сапарева баня е в плачевно състояние / Областна администрация- Кюстендил

Новоизбраният кмет Калин Гелев определи като- плачевно състоянието на община Сапарева баня. По сметките на общината са заварени 20 000 лв. С тези средства за разплатени възнагражденията на членовете на СИК и 10 000 лв. за плана за управление на НП Рила.
"Трябва да връщаме около 500 000 лв. на ДФ "Земеделие", авансово преведени на община Сапарева баня за две екопътеки, спечелени още 2013 година- "По пътя на светците" и "Валявица- Паничище". Отговорът на главният финансист Андреева, която е един от опонентите на изборните резултати", беше- ми то бяха избори и затова не са заведени дела? Избран е един изпълнител, установихме контакт и той обеща да дойде в общината. Дружеството е между пазарджишка и кюстендилска фирма. Не са изпълнение проектите, строително- монтажните работи не възлизат дори на 60% и това дава основание на ДФ "Земеделие" да си търси парите. Лошото е, че са преведени на фирмата- изпълнител 20% авансово от тези средства и общината губи два пъти, а пък няма заведено дело", коментира пред Дарик кметът Калин Гелев.
Той попита- морално ли е било, в деня в който е полагал клетва да се подписват две обществени поръчки. Едната е за извършване на снегопочистване на общината.
Двамата шофьори в общинска администрация са съкратени заедно с длъжностите и сега не може да се ползват нито една общинска кола.
"Колите нямат преглед, застраховки или са без гуми. През последните два месеца е имало пълно безхаберие в общината. Разписали поръчки за довършване на канализация и асфалтиране на улици, като те трябва да се платят с пари, които все още ги няма. Чакаме приходи от продажбата на акциите в общината в съвместното дружество с руския фонд "Закон, справедливост и милосърдие". Нашата позиция в предишния ОС винаги е била, че не това е начина за тази инвестиция, за съжаление се оказахме прави. Предната управа ги заложи в бюджета всички тези средства, питахме как ще харчите пари, които не сте получили, но се прие. Не съм бил голям оптимист още в началото, позицията ни бе да се продаде това място, след като имат средствата и след като построят този медицински център, никой нямаше да им откаже и осигуряване на минерална вода. Иванов и Златанчев ни уверяваха, че ще потекат пари и туристи към Сапарева баня", коза още кметът на общината Калин Гелев. Той допълни, че до този момент от руска страна никой не се е обаждал.
"Нямам телефони за контакти. Бях избран за представител на ОС за тези преговори, но предишният кмет Иванов не ме е информирал и не съм присъствал даже и на общите събрания", заключи Гелев.