/ Влади Владимиров, Дарик-Кюстендил
"Пожарът, който възникна на 1 август в района на ТЕЦ „Бобов дол“, не е засегнал и не е нарушил работата на централата", каза за БНР началникът на Регионалната служба пожарна безопасност и защита на населението в Кюстендил комисар Светлин Георгиев.

Три екипа огнеборци са гасили пожара към 20:00 часа снощи. Пожарът е причинен от трактор, който работел в блоковете наблизо. Пламнали бали сено, наредени край пътя Кюстендил-Дупница.

Движението в участъка на пожара е било ограничено заради пушеците и намалената видимост, докато е бил угасен. За ТЕЦ „Бобов дол“ не е имало никаква опасност.

Комисар Светлин Георгиев: „Няма никакъв проблем, ТЕЦ-ът си действа. Сено е изгоряло, суха трева, храсти и част от лентата на сгуроизвоза. Колегите са изгасили първо нея, след това сухата трева, храстите отстрани, така че няма никакъв проблем“.

В неделния ден екипите на пожарната в Кюстендилския регион са действали по 8 сигнала за пожари. Комисар Георгиев апелира: „Просто да не палят, много човешка небрежност, подхождат лековерно към нещата, които искат да изгорят - растителните отпадъци, и става страшно“.
БНР