К. Костадинов: Здравната реформа може да се отрази пагубно за Дупница
К. Костадинов: Здравната реформа може да се отрази пагубно за Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио

„В ОбС Дупница текат положителни, но и отрицателни процеси. Въпреки положителната оценка, има теми по които трябва, но не се говори", коментира общинският съветник от ОДБ Костадин Костадинов.

Той коментира и одитните докладни на общинските дружества, които бяха приети на заседание на местният парламент.

Тежкото финансово състояние на община Дупница, която цитирам „скача от запор в запор", темата за депото и водният цикъл. Това са трите теми, по които не се говори достатъчно заяви общинският съветник от ОДБ Костадин Костадинов.

Той обаче даде положителна оценка за духа, в който работи ОбС. Костадинов коментира, че управляващата партия се е вслушала в съветите на ОДБ за увеличаване на диалога, кмета също се е вслушал в съветите.

По отношение на одитните доклади Костадинов коментира, че положението във ВиК Дупница е „агония, която е към своя край". Ще инициират смяна на управителя или ще се търси друг механизъм, за справяне със състоянието, в което се намира ВиК.

Костадинов заяви, че подкрепя смяната на управителя на общинската болница и гласува доверие на Росен Тимчев, тъй като е равно отдалечен от медицинските среди в Дупница. На него му е поставен срок и определени задачи. Той заяви, че няма да се бърка в работата на управителя, но ако започне да мимикрира ще е първият, който ще му потърси отговорност.

Костадин Костадинов отсъстваше както от заседанието на ОбС, на което беше сменен управителя на болницата, така и на извънредното на което се обсъждаха одитните доклади на дружествата. Той обясни, че имал предварително планувани ангажименти.
Здравната реформа може да се отрази пагубно за Дупница коментира Костадинов и допълни, че дупничани трябва да са готови да защитят болниците си.