К. Алексов кандидат за кмет на Кюстендил
К. Алексов кандидат за кмет на Кюстендил / netinfo

 Бившият кмет на Кюстендил и настоящ председател на Общинския съвет Кирил Алексов обяви официално намерението си да се кандидатира за кмет на Кюстендил и независим общински съветник. "Реших да се явя като независим, защото в моята партия БСП продължава да се робува на партиините централи и партиини кадри,  а според мен вече трябва да се чуе мнението на гражданското общество. По начина по който се подхожда при избиране на общински съветници и кандидат за кмет прозира желание на лидери на нашата партия на местно ниво да сложат послушни хора и като кукловоди да дърпат конците, което няма да е добре за общината", това заяви Алексов.

Той обяви, че до другата седмица ще стане ясно, кои хора ще влизат в предизборния щаб, както и кои партии ще го подкрепят. Алексов каза, че му е била предложена подкрепа от Иво Атанасов и Мая Манолова, отново той да бъде председател на Общинския съвет. "Не мога да разбера това абсурдно предложение, след като имено от тях получих критики за своето управление през последните 4 години", заяви още Алексов. "Въпреки, че се явявам като независим няма да напускам БСП, ако ме изключат моето семейство ще повиши дохода си с 84 лв.",  допълни той.

Мотивацията на Кирил Алексов за явяването на изборите е, че според него със своя опит той може да бъде полезен на кюстендилци, основен преоритет в програмата му ще бъде привличане на повече пари от еврофондовете за общината. За изборите той обяви, че ще приеме подкрепа от всяка една партия, която пожелае това.