Йордан Йорданов с купа на ката от Англия
Йордан Йорданов с купа на ката от Англия / Личен архив

Кюстендилецът Йордан Йорданов спечели купата в дисциплината „ката" от състезание по карате в Глочестър, Англия. Това е негова трета купа, която печели в Англия.

„Състезанието е силно и в него участват много отбори от страната, включително и националния на Англия. Провежда се по правилата на Световната карате федерация в две дисциплини - ката и кумите. Много съм горд, защото спечелих тази купа точно на 3- ти март - Националния празник на България", споделя Йорданов пред "Наблюдател". Състезателят отсъства от залата една година, заради травма. Йордан Йорданов счупи лакът, по време на подготвителен лагер за предстоящата Златна лига по карате „Париж оупън".

Йордан Йорданов с купа на "ката" от Англия
netinfo

Кюстендилецът живее и работи в Англия от 6 години. Състезава се за „Челси карате клуб". Отборът му се класира на 3-то място на ката и кумите на последното състезание. „Това е голям успех. Заставаш на почетната стълбичка, заедно с националния отбор на Англия", споделя Йорданов.

За спечелването на купата на „ката" голям принос за развитието му има участието в семинар, заедно с легендата на световното карате Лука Валдези. Той е трикратен световен и 13 пъти европейски шампион на „ката".

Йордан Йорданов с купа на "ката" от Англия
netinfo

Йордан Йорданов благодари на треньора на клуб „Дарис" Борислав Иванов за подкрепата по време на възстановяването от контузията миналата година.