Изпей Обичам те
Изпей Обичам те / netinfo
Изпей „Обичам те“ на български, една инициатива на група „Хоризонт“ спира днес в Дупница. Това е третият град през 2017 година, който групата посещава, а целта е да стигнат до всеки град в България. Целта е да се популяризира качествената българска музика.
В края на 2016-та година група «Хоризонт» от София стартира мащабна национална кампания за подкрепа на българския език в българската музика! "За всички нас това е мисия, кауза, смисъл и цел! Ние сме преди всичко приятели повече от 20 години, и след това съмишленици и съорганизатори на тази кампания! Начинанието няма аналог в България! Голяма част от публиката, присъствала на концертите, определя мисията ни като апостолска, комитска и просветителска. Вече имаме много приятели и съмишленици във всички точки на страната. За съдействие се отзовават множество частни фирми и регионални институции, от които начинанието има нужда и вече се чувстваме много по-самоуверени и по-силни" казаха на брифинг музикантите.
Те допълниха, че наистина е нужна крещяща подкрепа за българския език и неговата естетика в родната поп и рок музика, както и за излъчване на повече българска музика в ефир. Музикантите посочиха за пример, че преминавайки през Сърбия и Унгария например са чули предимно тяхна музика – сръбска и унгарска.
"Това негативно и обезличаващо българската музика «явление» млади артисти и групи да пеят на различен от родният си, красив български език, не съществува никъде другаде по света!" категорични са те.

Група Хоризонт
netinfo

Освен свои собствени песни, група „Хоризонт“ имат разрешението да изпълняват песни и на техни колеги.
Концертът започва в 19 часа на пл. Свобода. Във всеки град, в който гостуват канят и местни изпълнители, които пеят на български език – в Дупница това са група „Симетрикс“, вокален състав „АртПоп“ и мъжки хор „Св. Иван Рилски“.
Дарик- Кюстендил