„Изпей „Обичам те” на български” гостува в Кюстендил
„Изпей „Обичам те” на български” гостува в Кюстендил / netinfo
Национална кампания „Изпей „Обичам те” на български” гостува в Кюстендил на 5- ти август, с концерт на група "Хоризонт" и със специалното участие на: Вокална формация „Неразделни”, Кристиян Янкулов и Елица Златанова. Вход- свободен!
Това е най- мащабната кампания в подкрепа на българската музика. Събитието в Кюстендил е под патронажа на кмета Петър Паунов.

Национална кампания за подкрепа на българския език в българската музика- „Изпей „Обичам те” на български” стартира в края на 2016 г.
Подкрепа за нея от Пепи Писарски и група Атлас, Мери Мутафчиева и група Мери Бойс Бенд, Група Спринт, Васко Кръпката, Христо Стефанов и Група Фанданго.
 
“Наистина е нужна крещяща подкрепа за българския език и неговата естетика в родната поп и рок музика, както и за излъчване на повече българска музика в ефир. Това негативно и обезличаващо българската музика «явление» млади артисти и групи да пеят на различен от родният си, красив български език, не съществува никъде другаде по света!
Ако целта на артиста е международната сцена – да, това е начина, но да се продуцират и записват песни на български артисти само и единствено на английски език (предимно), и така да се излъчват в ефира на България не е логично”, коментират организаторите на кампанията.
 
Дарик- Кюстендил