Изнасилването в бобовдолското училище е станало в първата класна стая до входа?
Изнасилването в бобовдолското училище е станало в първата класна стая до входа? / netinfo

Професионалната гимназия в Бобов дол, където на 22 януари ученичка и четирима младежи са участвали в групов секс, е бил най-добре оборудваното с камери училище в цялата област. Системата за видеонаблюдение е била поставена след предписание на местното полицейско управление, а от регионалния инспекторат на МОН са отпуснали 9000 лв. за изпълнение на предписанията. Това съобщи в ефира на Дарик директорът на РИО на МОН-Кюстендил Радостина Новакова.

"Камери има в коридорите, фоайето и двора на учебното заведение. Възстановено бе и осветлението в района на училището", каза Новакова.

"Недопустимо е да се случва подобен инцидент в училище", коментира началникът на инспектората. Ученичката, която е подала сигнал, че е била изнаслена след изпит по бюджетно счетоводство, е била на самостоятелна форма на обучение. Инцидентът е станал след провеждането на изпита, който е бил от 14.00 до 17.00 ч.

По информация на Дарик изпитът е проведен в кабинета по български език и литература, който се намира непосредствено до входното фоайе.