14- те кандидатки
14- те кандидатки / netinfo
„Девойка Кюстендилска пролет 2018” ще бъде избрана тази вечер, конкурсът- спектакъл започва в 19:00 часа на пл.”Велбъжд”. Водещи на програмата ще бъдат актьорите Диана Любенова и Станимир Гъмов. В празничната програма ще вземат участие популярните изпълнители Тита, Стивън Ачикор и Дичо.

Журито  ще се състои от всички носителки на титлата  „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента.
Момиче на публиката ще бъде избрано чрез SMS – гласуване, всеки, който иска да даде своя глас може да го направи на кратък номер 1925, с текст: буква P и номера на момичето фаворит от 1 до 14. Гласуването е неограничено и ще продължи и по време на спектакъла.Цената на едно съобщение е 1.20 лв. с ДДС.

Красотите в Осоговската планина представени от кандидатките за Девойка Кюстендилска пролет
Община Кюстендил

Победителката в "Девойка Кюстендилска пролет 2018" ще получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката по 850 лв. Всички участнички ще получат от община Кюстендил, като подарък и официалните тоалети и обувки, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Традицията по тържествено посрещане на пролетта в Кюстендил датира от 1966 година. На този празник се избира красавица, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот. Изборът се провежда в три кръга - официални тоалети, спортно облекло и единствения по рода си в България тур с народни носии. Участничките, които ще дефилират тази година, са 14 на брой и са на възраст между 16 и 19 години.
 
Дарик- Кюстендил