Иван Маринов
Иван Маринов / Влади Владимиров
В първи мач от пролетния полусезон в Трета Югозападна лига, „Велбъжд” посреща на стадион „Осогово” в Кюстендил тима на „Беласица”- Петрич. Двубоят е от 15 ч.
„Излизаме за 3- те точки, за да може да реализираме плана за запазване на мястото на „Велбъжд” в Трета лига”, каза за Дарик старши треньорът Иван Маринов. Той потвърди, че състава на отбора  ще бъде почти изцяло променен, спрямо този който игра през есенния полусезон. Картотекирани са и 2- та французи, които очакваше треньора Маринов. Те са централен защитник и десен бек. Един от тях обаче и контузен и ще пропусне мача днес.

„Велбъжд” стартира от последното място пролетния полусезон в Трета Югозападна лига, със само 3 точки, а гостите от Петрич са на 7-ма позиция. Предпоследни  са „Спортист”- Своге с 11 т., които гостуват на друг застрашен от изпадане тим- „Надежда”- Доброславци, които са 16- ти в класирането с 14 точки.

„Марек 1915” посреща „Балкан”- Ботевград, а „Германея”- Сапарева баня гостува на „Ботев”- Ихтиман. Дупничани стартират от 11- та позиция, а сапаревобанци от 12- та и двата отбора имат по 20 точки.
Лидерът в класирането „Хебър”- Пазарджик приема „Септември”- Симитли, а преследвачът „Оборище” е домакин на „Пирин”- Разлог.
 
Дарик- Кюстендил