Иван Маринов
Иван Маринов / Влади Владимиров
Иван Маринов е оптимист, търси качествени футболисти, за да спаси Велбъжд
100202
Иван Маринов е оптимист, търси качествени футболисти, за да спаси Велбъжд
  • Иван Маринов е оптимист, търси качествени футболисти, за да спаси Велбъжд
Новият старши треньор на “Велбъжд”, Иван Маринов се срещна с футболистите от отбора на стадион “Странджата” и разговаря дълго с тях.
 
“Искам печеливш футбол. Малко е занижен критерия, но ще се радвам на 15- то място. В тази група няма отбор, от който да се страхуваме или, който да мачка навсякъде, вярно има един финансово подсигурен отбор и за него не мисля. Моят най- голям проблем е, че обичам да работя с млади момчета и да ги налагам, но в тази ситуация, тази година ще разчитам на опитни футболисти, които могат да свършат работа и да поработим за това, как ще изглежда футбола в Кюстендил не само до 1 юни, но и след това”, заяви пред Дарик Иван Маринов- Маслара. Той поема отбора в труден момент, “Велбъжд” е на последното място в Трета Югозападна лига, само с 3 точки и без победа от есенния полусезон.
 
Първите 2 седмици ще са встъпителни като тренировъчен период за отбора. Период, в който ще привличат качествени футболисти.
 
“Търсим футболисти, които ще дойдат да спасят отбора, защото не е приятно вече 2- ри път “Велбъжд” да изпада от В група. Какви са причините? Всички сме виновни. Не резултатите и играта ме подразниха, а че от тези 200 човека на стадиона- 100 се радваха, че “Велбъжд” губи , а другите 100 не вярваха, че “Велбъжд” може да спечели. Футбол се прави за тези хора, а дефакто никой от тях не е печеливш. Кюстендил като град, трябва да се обедини и направи всичко възможно отбора да се спаси, защото не  е мястото на Кюстендил в А окръжна група”, заяви Иван Маринов в първото си интервю пред медиите.
Той не пожела да говори с имена, на тема селекция, защото в Трета лига няма договори и не може да се говори за сигурни имена.

Стадион Странджата- първа среща за 2019 г. на футболистите на Велбъжд
Влади Владимиров

“Казах и в съблекалнята, че не мога да гарантирам, че всички те ще останат, ще останат тези, които повярват, искат и могат да спасят “Велбъжд”. Аз не мога сам да спася “Велбъжд”, трябва всички да спасим “Велбъжд” и най- вече футболистите. Ще трябва много работа и дано имаме и късмет”, каза още Маслара.
Контролните срещи все ще не са фиксирани, но са планирани най- малко 4. Последните 20 дни от подготовката на отбора ще бъдат изцяло за контролни срещи и тактически игри.
 
“Разчитам много на футболната общественост, но не можем да се молим те да ни помогнат, а трябва така да стоим, да играем, за да ги привлечем отново на наша страна. Футбол в Кюстендил ще има винаги, “Велбъжд” ще го има винаги, но не е хубаво, както в момента да се изпускат година, две, три, време на безвремие и тези таланти, които са ни малко в Кюстендил, да не можем да им дадем правилно развитие”, заключи Иван Маринов.
 
Дарик- Кюстендил