Иван Иванов стана балкански шампион по карате
Иван Иванов стана балкански шампион по карате / Борислав Иванов

Иван Иванов стана балкански шампион по карате за деца, родени 2003 година. Състезателят на карате клуб "Дарис"- Кюстендил не позволи на съперниците му да му вземат и точка по пътя към върха, като спечели титлата на кумите, в категория до 30 кг. Кюстендилецът надигра в първия кръг босненец с 3:0, във втория турски състезател с 2:0,на полуфиналите елиминира отново представител на домакините от Турция с 2:0, а на финала бе категоричен над съперник от Албания с 3:0 точки.
Иван Иванов спечели и единствения медал на ката-индивидуално за България, като се окичи с бронзов медал. България не е печелила отличие при деца и младша възраст индивидуално на ката от 3 години на БП. Възпитаникът на Борислав Иванов загуби след оспорвана среща с 2:3 съдийски гласа от представител на Босна и Херцеговина, който обаче стигна финала и изтегли Иванов в репешажите. Кюстендилският каратека елиминира там състезатели от Турция с 5:0 съдийска гласа, на Сърбия с 5:0 и за 3- то място надигра с 4:1 съперник от Черна гора.
Около 800 каратеки от 10 държави участваха на БП в Истанбул, Турция. България се нареди на 4- то място в комплексното класиране по медали, с 3 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала.

Иван Иванов стана балкански шампион по карате
netinfo

Другите двама състезатели от "Дарис" на Балканиадата, Бойко Парлапанси и Вилхем Вилхемов стигнаха до четвъртфиналите на първенството. Парлапански победи състезатели от Босна и Херцеговина и Турция на ката, но отстъпи пред македонец. Той има е една победа в първия кръг на кумите до 35 кг.
Вилхемов стигна четвъртфиналите на кумите, в категория -45 кг., където отстъпи пред гръцки състезател с 2:3 съдийска гласа, след 0:0 точки. Преди това той надигра каратеки от Румъния и Турция. Вилхем бе спрян на ката от босненец, след 2:3 съдийски гласа.
"Като за дебют на Балканско първенство на състезатели от нашия клуб, представихме се отлично. Имаме балкански шампион и това е най- важното. Децата се справиха много добре", коментира за Дарик старши треньорът на "Дарис" и един от водачите на националния тим Борислав Иванов. Помага му Лили Георгиева.