Иван Ибришимов:Назначаването на Делян Пеевски е голяма политическа грешка, но тя е поправима
Иван Ибришимов:Назначаването на Делян Пеевски е голяма политическа грешка, но тя е поправима / Маргарита Петрова,Дарик радио

„Назначаването на Делян Пеевски е голяма политическа грешка, но тя е поправима и не е толкова голяма, че да се иска оставката на правителството" това каза на първата си пресконференция в Дупница, депутата д-р Иван Ибришимов. Той коментира още, че смяна на този кабинет ще доведе до по-голяма дестабилизация в държавата. Ибришимов допълни, че той е гласувал „за", тъй като това е било решението на групата на БСП. „Аз не съм избран мажоритарно, а като част от БСП и се съобразявам с мнението лидера" заяви Ибришимов. Относно Станишев, депутата от Дупница заяви категорично, че застава зад него като лидер.
Що се отнася до протестите в Дупница Ибришимов коментира, че те са напълно резонни, а мнението на протестиращите трябва да се уважава. „Не приемам обаче определението червен боклук. Това ме обижда" заяви новоизбрания депутат. Припомням, че в два поредни дни дупничани протестират пред партийния офис на БСП в Дупница.
Като депутат Ибришимов е подал заявления за включване в две от комисиите - по здравеопазване и по социални дейности, но все още не са сформирани.
От началото на месец юли вече ще има и приемни дни. Понеделник и вторник до обяд той ще се среща с избирателите си в Кюстендилска област. Според промените в правилника за работа на Народното събрание всяка последна сряда на месеца също е определена за среща с избирателите. До София пътува всеки ден с личната си кола, а ще продължи и да работи като стоматолог.