Ивайло Калфин: Гласувайте за разумния президент и на референдума
Ивайло Калфин: Гласувайте за разумния президент и на референдума / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Най- интересната част от една предизборна кампания са дебатите, а в тези избори такива липсват, каза Ивайло Калфин, кандидат за президент от Коалиция "Калфин- президент" при посещението си в Дупница.
„Аз не бих гласувал за човек, който се крие от дебат", заяви Калфин и припомни за няколко провалени дебата с ген. Румен Радев и с Цецка Цачева.
"Пробутват ни едно не особено интересно шоу, един разговор, който не можем да наречем дебат. Появиха се самички в една комфортна обстановка, даже си благодариха, подкрепяха се. Лидерката на БСП г- жа Нинова, като я попитаха- каква бе разликата между двамата, тя можа да се сети само, че Радев бил против сключване на споразумение с Канада, а Цачева била- За. Това ли е проблема за държавата, по това ли ние ще избираме президент? Даже като ги видях двамата един до друг се замислих, че ако сме в годините на нямото кино и сложим г- жа Цачева и до нея г- н Радев, и си мислим, че това е сблъсъка на големите партии, кой е левия и кой е десния между двамата? Кой има леви и кой десни идеи?, попита Ивайло Калфин.
Кандидат- президентът с №15 в бюлетината се срещна с дупничани в залата на театъра, като в негова подкрепа пя Тони Димитрова.

Ивайло Калфин: Гласувайте за разумния президент и на референдума
netinfo

Днес БСП и ДПС предложили споразумение за честни избори. ПП АБВ им казали браво, много хубаво, ще го подпишем, но искаме една точка да се включи. Честните избори предполагат и прозрачна кампания и ние се ангажираме да организираме дебати между кандидатите, и БСП казали- абсурд, не няма да подписваме такова нещо и няма споразумение. Защо? Защото те отказват да се ангажират с публични дебати, разказа Ивайло Калфин.
Той коментира в Дупница и основните си приоритети във вътрешната политика - демография, доходи, образование.
„Ако искаме да създадем условия, хората да останат в България, трябва да създадем друг вид икономика. Ние продължаваме да си задаваме въпроса защо в България нещата не се случват. Трябва да се направи ревизия на прехода, но не да се вадят досиета. Ние трябва да прочетем новата си история, за да разберем, какво се е случило и защо се е случило, за да не допускаме грешките отново", допълни кандидатът за президент на АБВ и коалиция "Калфин- президент".

Ивайло Калфин: Гласувайте за разумния президент и на референдума
netinfo

Ивайло Калфин подкрепя референдума на Слави Трифонов и призова дупничани да гласуват не само за разумния избор за президент, но и с "ДА" на референдума.
"Ние сме единствената парламентарна сила, която подкрепя референдума на Слави Трифонов. Подкрепяме го с три "Да" на въпросите, и така сме се и регистрирали. Защото, ако е успешен този референдум ще разтърси политическата система, а тя има нужда от това. Досега нито един референдум не е бил успешен, защото хората не гласуват достатъчно, защото им крият бюлетините, защото трябвало специално да си ги искат и ниско участие. Хайде да се пробваме са направим така, че участието да е високо, референдума да успее и народа да каже- тази система, която в момента работи, не я харесваме. И тука няма значение как отговаряте на въпросите на Слави. Но, ако искаме да покажем, че хората имат власт, имат думата, е сега е момента. Да отидем да си искаме бюлетините, да ги попълним и да ги пуснем, за да не каже някои- не е валиден този референдум", призова Ивайло Калфин.

Ивайло Калфин: Гласувайте за разумния президент и на референдума
netinfo

Кандидатът за президент бе категоричен, че не се срамува от своите 20 години в политиката. "В тези бурни води около нас, включително и при очакваните промени в ЕС, България има нужда от стабилен, професионален държавен глава. Не забравяйте, че тези избори са мажоритарни, не за Инициативни комитети и партии", заключи Ивайло Калфин, с №15 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!