Искат да питат Братя Галеви сами ли са си финансирали купуването на имоти, коли?
Искат да питат Братя Галеви сами ли са си финансирали купуването на имоти, коли? / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Комисията за отнемане незаконно придобито имущество настоява за личното явяване на Пламен Галев и Ангел Христов в съда. С писмо- молба до служебните им защитници те отправят към „Братя Галеви" 14 въпроса и по 10 въпроса към техните съпруги- Емилия Галева и Радмила Христова.

„Самата комисия е приела и признала, че те са с неизвестен адрес  и отсъстват от страната, поради което тази комисия е заплатила хонорара на нас- особените представители на Пламен Галев, да се явим в съдебно заседание. Ако те бяха тук, ние едва ли щяхме да бъдем особени представители, а евентуално техни пълномощници. Така че това е злоупотреба с право", коментира пред Дарик един от адвокатите на Галев, Анани Константинов. Той посочи, че от комисията искат оригинални договори за заем, но тях ги има в наказателното дело. „Искат от Гранична полиция информация за пътуването на едни лица, чиято търговска дейност е преплетена с нашия ответник, но мисля, че това няма как да стане. Вече не се отразяват пътуванията в ЕС, а става дума за гражданин на Кипър, а Кипър е в ЕС", допълни Константинов.

От Комисията за отнемане незаконно придобито имущество питат „Братя Галеви"- познавате ли Рейнхард Курц, едноличен директор на „Пи Ей Джи Норт Адам Лимитид"; познавате ли Мерелин Ивон Камий, директор на „Ем Пи Ви Андреас Лимитид"? Търси се информация за Андреас Спиридис от Кипър и фирмата „Макса лимитид". Защо сте регистрирали клонове в Република България на чуждестранните дружества- „Пи Ей Джи Норт Адам Лимитид" и „Ем Пи Ви Андреас Лимитид"? Вие ли сте финансирали строителството на имотите в Ресилово и на ул. „Хан Крум" в Дупница, питат още от комисията?

Има въпроси свързани със симулативни сделки за учредяване право на строеж и за начина на придобиване на няколко луксозни автомобила от „Братя Галеви".

Следващото заседание по делото за отнемане имуществото на Галев и Христов е през септември.