Йордан Татарски
Йордан Татарски / netinfo
Областният управител Йордан Татарски постигна споразумение с РИК и кмета на община Кюстендил за преместването на комисията в сградата на Областна администрация след 28 февруари. РИК ще регистрира кандидат депутатските листи до 21- ви и ще поименните състави на СИК в областта, до 28- ми, в сградата на общината. “С  г- н Паунов също постигнах споразумение, сега ще го оформим формално с документи, защото досега не е имало такива и след 28- ми февруари идват в сградата на областна администрация, изпълняваме моята заповед и произнасянето на ЦИК.

Йордан Татарски, Красимир Петров
netinfo


Мисля, че това е един добър диалог между областния управител и РИК.
Ще коментираме след изборите, организацията. Имало е хаос преди, сега всичко е въпрос на организация. Предстои областно съвещание с кметове на общини и секретарите на СИК, ще обсъдихме графика, за да няма струпване. Тези, които не са си свършили работата ще останат накрая, риска си е техен”, каза областният управител Йордан Татарски.
Той бе категоричен, че няма да го има хаоса, който е съществувал на предни избори.
“Ще има и провокации, аз ги очаквам, от политиците. В заповедта ми бе ясно написано, че Сметната палата ще ни предостави зала. На другия ден ми се обадиха, да ми кажат, че могат да преотстъпят залата, един ден може, на другия не може. За какво ви говори това, за натиск, от страна на ПП ГЕРБ към председателя на Сметната палата , няма кой друг. Но, аз имам винаги резервни варианти, но вече няма да бъда открит и прозрачен, както в заповедта, но в деня на изборите ще видите”, каза още областният управител Йордан Татарски.
В заповедта има указания към полицията, за охранителния режим вън и вътре в сградата и към ПБЗН, за осигуряване на резервно захранване на сградата.
“Заповедта показва, че има нов стил и по- организирана работа”, заключи Татарски и даде пример с голям магазин за обзавеждане и мебели в София, където има стрелки, които указват движението на хората, за да не объркат посоката.
 
Йордан Татарски все още работи с двамата зам.- областни управители, които завари в администрацията- Радослава Чеканска и Силвия Велкова
“Ако бях аз на мястото на премиера, в един ден щях да освободя и назнача всичките, както са правили всички управляващи досега. Двете зам.- областни управители работят и съм доволен от тяхната работа”, заяви областният управител.
 
Дарик- Кюстендил