Инж. Стоян Стоилов: „НЕ, каквото каже кметът, а каквото ИСКАТ хората
Инж. Стоян Стоилов: „НЕ, каквото каже кметът, а каквото ИСКАТ хората / ПП БДЦ
Инж. Стоян Стоилов: „НЕ, каквото каже кметът, а каквото ИСКАТ хората"
82320
Инж. Стоян Стоилов: „НЕ, каквото каже кметът, а каквото ИСКАТ хората"
  • Инж. Стоян Стоилов: „НЕ, каквото каже кметът, а каквото ИСКАТ хората"

Гласувайте! Гласувайте, защото нищо в предстоящите избори не е предрешено, призова от ефира на Дарик кандидатът за кмет от БДЦ инж. Стоян Стоилов. Той изрази съжаление, че все още вижда апатия сред кюстендилци преди важния вот в неделя.
Инж. Стоилов е убеден, че промяна в Кюстендил може да има, само ако гражданите са активни и отделят 10 минути и пуснат бюлетина. Кандидатът за кмет вече планира и следващата си стъпка. Той ще предложи брак на дамата на сърцето си.

„Аз завърших Техническия университет в София и можех да остана там, но се върнах в Кюстендил, където са корените ми. Съжалявам, че много мой приятели и колеги останаха в София или заминаха в чужбина, но аз показвам, че и в Кюстендил може да се развива нормален бизнес. Тук искам да създам и мое семейство. Време ми е вече. След изборите ще има сватба. За мен семейството е важно. Възпитам съм в този дух, на здрава семейна среда и искам тук да отгледам децата си", каза Стоян Стоилов в интервю за Дарик.

Кандидатът за кмет с №8 в бюлетината бе категоричен: „Трябва да разбием статуквото. Да обърнем общината към хората. Важно е- НЕ, каквото казва кметът, а какво искат хората . Референдумите са хубаво нещо, когато се задават точни и ясни въпроси и най- важното е, когато общинското ръководство се съобразява с мнението на хората. Ще провеждам срещи във всички населени места от общината през целия си мандат".
Инж. Стоилов коментира и развитието на туризма в Кюстендил, като мнението му е, че минералната вода не се използва пълноценно.

„Не е нормално в Кюстендил да има само един СПА хотел. Планина Осогово предлага перфектни условия за туризъм, имаме много исторически забележителности. За туризма трябва освен реклама и по- дългосрочна стратегия. Да спрем да работим на парче. Странното е, че градът има общински хотел. Той се построи с парите от един облигационен заем, който за съжаление се изтегли след референдум, на който хората не дадоха своето изрично съгласие. Показваха ни се едни грандиозни проекти за Медико- балнеологичен комплекс, но не получихме нищо, освен един реновиран хотел, който самите кюстендилци не могат да посетят", заяви Стоян Стоилов. Той залага сред приоритетите си построяването на закрит плувен басейн, с минералан вода.

„Спортната база е в много лошо състояние. Тече покрива на стадиона, руши се, постоянно се вършат някакви ремонти, но до този момент не сме видели подобрение и при всеки дъжд децата събират водата с парцали. Моята племенница е национален състезател и тя ми разказва какви зали и какви условия има по другите градове.
Факт е, че миналата учебна година в Кюстендил завършиха средното си образование само около 700 деца. Факт е, че от година на година първокласниците намаляват и вече са под 500. Досега не е имало сесия на ОС в началото на учебната година, на която да не сме създавали маломерни паралелки. Това показва, че младите хора ги няма в Кюстендил" заключи кандидатът за кмет на БДЦ.

Инж. Стоилов предлага изграждането на борса / тържище /, където всеки един земеделски производител да може да покаже и да рекламира продукцията си, като целта е да се избегнат прекупвачите.

„Сигурен съм, че така изкупната цена на черешите и ябълките ще се повиши. Бяхме овощната градина на България и все още можем да си върнем тази слава. Малко успяваме да си рекламираме продукцията. Хората се обезверяват от ниските изкупни цени на прекупвачите. Преди няколко години, много млади хора решиха да се захванат с овощарство, но ентусиазма им спадна, защото видяха, че дори разходите си не могат да покрият. Консервна фабрика е хубаво нещо. Виждам, че се обещава, но ми е чудно, защо досега не се направи?, попита Стоян Стоилов. Той отново призова слушателите на Дарик и читателите на Дарик Нюз да гласуват: „Колкото повече хора отидат до урните, толкова по- голяма е вероятността да променим нещо в Кюстендил. Ако харесвате листата и кандидата за кмет на БДЦ, зачеркнете №8 в квадратчето в интегралната бюлетина и ни дайте Шанс да променим Кюстендил".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!