Инвеститор изкупи целия пакет облигации и започва строителството на Здравния център
Инвеститор изкупи целия пакет облигации и започва строителството на Здравния център / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Финансова институция е купила целия пакет облигации емитирани от Община Кюстендил, за построяването на Здравния център. Облигационният заем е в размер на 6, 5 млн. евро. С проекта се ангажира "УниКредит Булбанк".

"За първи път от десетилетия има инвеститор готов да инвестира в града, след като е одобрил проекта. Облигациите са изкупени за минути. Скоро започват и строителните работи, като първия обект, който трябва да бъде готов е бившия хотел "Спорт палас". Здравен център ще има за щастие на кюстендилци и хората, които обичат града", заяви кметът Петър Паунов. Той припомни решението на Общинския съвет, от 27- ми май 2010 година за изграждането на Медико- балнеоложки комплекс, с облигационен заем, взето с 27 гласа "За", без нито един против и 3- ма въздържали се общински съветници.

Спазвайки Закона за общинския дълг, емитирахме облигации за 6, 5 млн. евро, а не за 7, 5 млн. евро , каквото бе първоначалното решение, допълни кметът на Кюстендил.

Пред финал е и процедурата по избор на фирма- изпълнител на строителните дейности, която бе обжалвана и пред Върховен административен съд.

Петър Паунов прогнозира, че след 23- ти октомври Община Кюстендил ще получи от държавата Балнеосанаториума, който също може да бъде част от бъдещия Здравен център.