Инвестиционен интерес към имотите на бившия детски санаториум  и оздравително училище в Хисарлъка?
Инвестиционен интерес към имотите на бившия детски санаториум и оздравително училище в Хисарлъка? / wikimapia.org

Инвестиционен интерес провокира община Кюстендил да предложи промяна конкретното предназначение на имотите на бившето оздравително училище- детски санаториум за белодробни заболявания в лесопарк Хисарлъка.
Единият имот, с площ от 23 406 кв. м. е с предназначение към момента- "За друг курортно рекреационен обект". Предложението на кметът Петър Паунов до Общинския съвет е да разреши изработването на проект за подробен устройствен план- план за застрояване, предвиждащ промяна на предназначението в- "За обществено обслужващи и рекреационни дейности".
Вторият имот, който е от другата страна на пътя за село Богоклов, е с площ от 1 721 кв. м., където е сградата на бившето оздравително училище за белодробни заболявания "Райна Цанева". Неговото предназначение е било- "Друг жилищен терен". Предложението е за изработването на ПУП- ПЗ, за промяна предназначението в- "За обществено обслужващи и рекреационни дейности".
И в двете докладни е фиксирано, че минималната озеленена площ в имотите трябва да е 50%, половината от която трябва да е с дървесна растителност.