Блажиево
Блажиево
Едномесечен е срокът, в който трябва да се произнесе Инспекция по труда- Кюстендил по повод смъртта на 59- годишният служител на Кюстендилска вода, който загина затрупан в изкоп при отстраняването на авария на водопровода в село Блажиево. Ако се докаже, че изкопът не е укрепен ще бъде съставен акт от Инспекцията за административно нарушение, като глобата е до 15 000 лв. За това дали ще бъде подведен някой под отговорност зависи от прокуратурата.
“Пет човека са били изпратени да отстранят аварията, от тях двама влизат в изкопа, където се случва обрушаването на земна маса и за съжаление един от работниците загива. На пръв прочит не е установено дейности по укрепването“.

Блажиево


 
Вероятна причина за свличането на изкопа е, че вода от спуканата тръба е продължила да тече няколко дни, което размекнало пръста под разрязания асфалт и тя се е свлякла в неукрепения изкоп.

Служители на Кюстендилска вода са отстранявали авария във водопровода, преминаващ по главната улица „Св. Иван Рилски“ при №59. Багер изкопал ров с дължина около 6 метра, дълбочина 2 метра и широчина 80 см., за да достигне до спукалата се преди няколко дни тръба . При работата в изкопът, земята се свлича и затрупва намиращия се в него 59-годишен мъж от град Бобошево. Преди години е имало подобен случай в село Блажиево, като при изкопни работи, тогава са загинали двама души.