Има ли майстори-шофьори за Кюстендилска пролет?
Има ли майстори-шофьори за Кюстендилска пролет? / netinfo

Традиционното автомобилно състезание "Кюстендилска пролет" ще се проведе тази неделя на площад "Велбъжд". Стартът е в 11.00 часа, а прегледа на автомобилите започва в 10.00 ч.

"Ще има отново "майсторско управление" и "паралелен слалом", но с променени елементи. Очакваме любители на автомобилния спорт и от София, и Благоевград", каза пред Дарик председателят на СБА-Кюстендил Валентин Микев. Надпреварата е отворена за всички шофьори, може да се кара и с навигатор.

На 28-29 март картинг пистата на Кюстендил ще е домакин на първия кръг от Републиканския шампионат по Супермото. Споразумение за това постигнаха на среща през седмицата кметът Петър Паунов и председателят на БФ по мотоциклетизъм Богдан Николов.

"Ще има и клас за АТВ. При подходящо време ще ползваме и земната част на пистата за скокове, защото и Супермото се прави на 70% асфалт и 30% на земя", каза още Микев.

На 11-12 юли по трасето "Богослов- Студен кладенец" ще се проведе традиционния кръг от Републиканския високопланински шампионат по автомобилизъм. В Кюстендил е възстановен и автомобилният спортен клуб "СБА-Кюстендил", за който ще карат четирима местни пилоти.