Илиян Стоянов си намери нов отбор в Япония, мисли за работа като треньор
Илиян Стоянов си намери нов отбор в Япония, мисли за работа като треньор / Дарик- Кюстендил, архив
Илиян Стоянов си намери нов отбор в Япония, мисли за работа като треньор
36733
Илиян Стоянов си намери нов отбор в Япония, мисли за работа като треньор
  • Илиян Стоянов си намери нов отбор в Япония, мисли за работа като треньор

Кюстендилският футболист Илиян Стоянов подписа договор за 2 години с втородивизионния японски тим "Фазияма Окаяма". Той напуска след 4 години "Санфрече Хирошима".

"2010 година не бе много успешна за мен. Имах доста проблеми в стария си клуб, заради сръбския старши треньор- Михайло Петрович", заяви в интервю за Дарик- Кюстендил Коловати.

Илиян Стоянов е в България при семейството си, като ще пътува за Япония на 12- ти януари, за да започне подготовка с новия си отбор. Новото първенство  в Япония започва през март и продължава до декември.
"Фазияма Окаяма" е млад клуб, но ръководството има амбиции за влизане в Първа лига. Ще дам всичко от себе си това да стане още след това първенство. Ръководството има големи планове за бъдещето, в това число  и за нов стадион.  Обърнаха се към мен, като опитен футболист. Дай Боже да играя още 3- 4 години и ще остана там като треньор.  Плановете ми включват треньорска работа в Япония", каза Илиян Стоянов. Той изрази готовност да се върне в Кюстендил и да помага на спорта.

"Има спонсори, кмет и те трябва да работят за  спорта, който правеше града известен. Не чувам добри думи за футбола в града, момчетата не получават редовно заплати, а без пари спорт не става", допълни Стоянов.