Илиян Стоянов игра с децата на Велбъжд и помоли спорта да е №1 в Кюстендил
Илиян Стоянов игра с децата на Велбъжд и помоли спорта да е №1 в Кюстендил / Влади Владимиров

Футболни топки подари Илиян Стоянов- Коловати на децата от подготвителната група на ФК "Велбъжд", с треньор Красимир Петков- Пинко. Защитникът на националния отбор, "Велбъжд" и "Левски", а вече футболист и на японския "Фазияма Окаяма" сложи бутоните и игра с момчетата мач, на най- новата спортна площадка в Кюстендил.

"Чувствам се отлично, защото ще играя с децата. Спорта е най- великото нещо. Дано някои от тези момчета да станат звезди", каза Коловати. Той помоли кмета и общинското ръководство, както и бизнесмените от града да отделят повече средства за спорта.

Илиян Стоянов игра с децата на "Велбъжд" и помоли спорта да е №1 в Кюстендил
netinfo

"Спорта беше №1 в Кюстендил и спортистите бяха най- добрата реклама на града, не политиците. Може да се възроди и с не много пари, но трябва план, а имам чувството, че в Кюстендил нещата се правят ден за ден. Със спорта трябва да се занимават хора, които са горели в него, а не такива, които не са били спортисти и искат да ползват само облагите", коментира Илиян Стоянов.

Съпоставяйки футбола в България и Япония, Илиян Стоянов коментира, че японския футбол е много по- добър. "Доста мачове гледам от "А" група, но се получават много слаби сблъсъци. Япония е много далеч и като база и във всяко едно отношение", каза Коловати за Дарик. Според него е грешка след всеки мач да се търси вината в съдията. "Първо трябва да се търсят грешките в своя отбор, иначе българския футбол ще тъпче на едно място", заключи кюстендилският футболист, който ще започне 7- та си година в Япония.

Илиян Стоянов игра с децата на "Велбъжд" и помоли спорта да е №1 в Кюстендил
netinfo

Защитникът бе категоричен, че за него националния отбор е затворена страница. Стоянов пожела успех на Лотар Матеус и отбора, но допълни, че според него най- добрия вариант за старши треньор би бил някой специалист от балканските страни, който познава манталитета ни.