/ Дарик Бургас
Служители на ОДМВР–Кюстендил, жандармерията, НАП и областната структура на Агенцията по безопасност на храните са провели специализирана операция на територията на Кюстендил и Дупница, за противодействие на битовата престъпност, престъпленията свързани с акцизни стоки и друга незаконна дейност. Това съобщиха от полицията в Кюстендил.

След акцията в Бургаско: Разбиха група за лихварство

За установените нарушения са съставени 8 акта за установяване на административно нарушение – 4 от тях са от компетентности на НАП, 2 – по линия на безопасност на храните. Образувани са 3 досъдебни производства – за нерегламентирано притежание на акцизни стоки и упражняване на лихварска дейност.

От частен обект в Кюстендил са иззети 36 литра алкохол без български акцизен бандерол, а от търговски обект са иззети веществени доказателства за упражняване на лихварска дейност.

След акция: Иззеха контрабанден алкохол и канабис от къща в Дупница

На територията на РУ Дупница са иззети 69 литра алкохол без български акцизен бандерол, от частен имот. В рамките на операцията са съставени и 11 фиша за нарушения по Закона за движение по пътищата.